Vukovarska 8
20000 Dubrovnik
Splitska 4
20350 Metković
+385 98 475 506
info@adut.com.hr

2.4.2017. Besplatna interaktivna radionica “Pokreni svoj posao!”

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA i ADUT d.o.o. za knjigovodstvo i uslužne djelatnosti organiziraju prvu u nizu besplatnu interaktivnu radionicu koja će se održati u utorak 11.4.2017. godine u prostorijama DURA-e s početkom u 10 sati.

Besplatna interaktivna radionica osobito je namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao budući će se detaljno objasniti prednosti i nedostaci pojedinog oblika organiziranog poslovanja s troškovnog aspekta, te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti. Namijenjena je i poduzetnicima početnicima koji se ne snalaze u šumi propisa ili koji nisu upoznati sa mjerama poticanja zapošljavanja i sličnim oblicima značajnih zakonom dopuštenih ušteda.

Na radionici ćete dobiti odgovore na pitanja koja klijenti najčešće postavljaju poput:

  1. Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekom je bolje otvoriti obrt, nekom drugom d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?
  2. Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?
  3. Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?
  4. Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?
  5. Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ukoliko sam već zaposlen?
  6. Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?
  7. Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?
  8. Kako koristiti poticaje zapošljavanja?
  9. Tko može koristiti mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje?
  10. Koje su najvažnije zakonske promjene nastupile u 2017. godini i direktno utječu na moj posao?

Vaša pitanja na koja želite dobiti odgovor na radionici možete do 7.4.2017. godine postaviti na mail: antea@adut.com.hr .

Prijave na mail: mpuljas@dura.hr ili putem telefona 020/640-271